Тревният микс

Тревен микс
Семена на трева в ръка пред засяване

Тревен микс

В нашата Тревна ролка е заложен следния микс.

40% Lolium Perenne Esquire

50% Festuca Rubra Maxima 1

10% Poa Pratensis Geisha

Lolium Perenne Esquire – пасищен (английски) райграс. Въпреки, че често използваме райграс като синоним на трева, това не е точно така. Почти винаги става дума за микс от родове и сортове трева. В случая обаче става дума точно за сорт райграс. Устойчив на ниски температури, издържлив на интензивно използване, с отличителен зелен цвят дори и през зимата, с финни и елегантни листа. Лесно се сгъстява и заема свободни пространства. Допълнително предимство, че е устойчив на гъбични заболявания и затова има добър вид през цялата година. Изисква редовно поливане. За слънчеви места и пъстра сянка. Бързорастящ. 

Festuca Rubra Maxima 1 – сорт червена власатка. Устойчив на ниски температури, устойчив на засушяване, формира плътен чим  и не допуска заплевяване. Тънки листа с наситен зелен цвят. Лесно заема свободни пространства. Подходящ за слънчеви и сухи терени. Относително бавнорастящ.

Poa Pratensis Geisha – сорт ливадна метлица. Устойчив на ниски температури, устойчив на засушяване, формира плътен чим. Подходящ за терени с интензивно натоварване. Формира многобройни коренища с много издънки. Напълно развит е след трета-четвърта година. Подходящ както за слънчеви терени, така и за сянка.

В нашата Тревна ролка са вложени 150 грама от гореспоменатия микс от висококачествени семена с висока кълняемост. Машинното влагане осигурява равномерното разпределение на семената. Хартиената ролка е от биоразградима хартия. 

Оставете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка