Нов комплексен минерален тор за нашата Тревна ролка

Floranid® Twin Eagle Master 19-5-10(+2)

Нашата Тревна ролка вече е с нов комплексен минерален тор – Floranid® Twin Eagle Master 19-5-10(+2)

Какви са характеристиките на новия тор?

Floranid® Twin Eagle Master 19-5-10(+2)  е комплексен минерален тор с дълготрайно действие, във формата на фини гранули и много добра разтворимост във вода. Благодарение на двойната технология за доставка на азот – ISODUR® и CROTODUR® и съдържанието на макро и микроелементи е особено подходящ за тревни терени.

Съдържание:

19% -азот

5% -фосфорен пентаоксид

10% – калий оксид

2% – магнезиев оксид

22,5% -серен триоксид

0,01% – разтворима мед

0,7% – железен сулфат

0,1% – манганов сулфат

0,01% – цинков слуфат

 

Какви са предимствата?

Floranid® Twin Eagle Master 19-5-10(+2) е подходящ за тревни площи, за спортни тревни площи и голф-игрища. Той подпомага развитието на кореновата система на тревата. Подобрява устойчивостта на болести. Регулира растежа на тревата.

С ISODUR® технологията азотът се освобождава при относително ниски температури. Затова технологията и торът са особено подходящи за засяване на трева през есента и ранна пролет.

Технологията CROTODUR® осигурява освобождаването на хранителните вещества със забавяне.

Комбинацията от двете технологии осигурява равномерното освобождаването на хранителните вещества в период от 14 седмици. Благодарение на това тревата ги усвоява по-ефективно за своя растеж и кореновата система.

По-малкият размер на гранулите е предпоставка за равномерното разпределение на тора и респективно хранителните вещества по терена.

Наличието на Магнезий – подпомага зимната издръжливост и ранния растеж на тревата. Придава наситен цвят. Липсата на магнезий води до пожълтяване на тревата. Особено е необходим при песачлива почва или допълнително поставен пясък.

Наличието на Сяра – счита се за четвърти „основен“ макроелемент. Играе важна роля за поддържането на здравето на тревата. 2 от 20 аминокиселини, произведени от тревата съдържат сяра. Сярата също е компонент от витамините, които подобряват устойчивостта на тревата срещу болести. Подобрява структурата на почвата.

Наличието на Желязо – желязото е необходимо за производството на хлорофил. То придава цвят на тревата и подобрява устойчивостта на болести.

Наличието на Цинк – цинкът е важен за равномерния растеж на тревата.

Наличието на Мед – тя е от съществено значение за производството на хлорофил  и за правилното протичане на фотосинтезата.

Наличието на Манган – подобрява усвояването на азота, фотосинтезата и активирането на ензимите.

Количка