Свържете се с нас

зелени гумени ботуши с трева и цветя

Magic of Colors

Magic of Cоlors е електронен магазин за градински продукти и пособия. Намираме се във Варна, но нямаме изложбена зала и всички поръчки се обработват по електронен път и изпращат с куриер. 
Ако имате нужда от помощ при поръчка от нашия Онлайн магазин, можете да се свържете с нас по начините, посочени тук. Отговаряме на Вашите обаждания от 9:00 до 19:00 в делнични дни и при възможност през останалото време.

mint-cutout

Често Задавани Въпроси

Семената запазват способността си да покълват до три години след поставянето им в Тревната ролка. Срокът на годност е отбелязан на всяка ролка.

Не забравяйте, че можете да разделите изграждането на тревата на няколко етапа. Неизползваното количество можете да съхраните за следващ етап. Достатъчно е да съхранявате тревната ролка в картонена кутия на сухо място, при температура от 5 до 40°C, влажност на въздуха около 40%.

Първоначално трябва да поливате тревната постелка ежедневно. След това, в зависимост от метеорологичните условия, честотата на поливане може да се увеличи или намали.

Не. Хидронаногелът е вложен в ролката и се поставя с поставянето на ролката на терена. Срокът му на действие е 5 години.

Най-подходящото време за засяване и използване на Тревна ролка е от Март до края на Май и от втората половина на Септември до края на Октомври. 

Да, всички компоненти на тревната ролка са безопасни за околната среда. Хартиената основа е биоразградима, а при производството на продукта е използвана 100% възобновяема енергия.

Не, тревната ролка се  поставя на ръка. Преди да положите ролката е добре да заравните почвата, за което ви е достатъчен обикновен търмък. След това ви е нужно единствено да поливате тревата по най-удобния за вас начин. 

Не е задължително. Тревната ролка може да се постави дори върху бетон с експериментална цел. За моравата все пак е добре при заравняването на терена да се добави градинска пръст. Това ще ви гарантира по-траен резултат. След поставянето на ролката е необходимо да се засипи плътно с 1-2 см пръст. Така хартиената ролка ще запазва влажността по-дълго време и  гранулите на хидронаногела ще останат под повърхността. Не използвайте торф или пръст за саксии, каквито се продават в строителните хипермаркети. Една строителна количка пръст е достатъчна за покриването на една ролка.

Не е необходимо да се тори при поставянето на ролката. В Тревната ролка е вложен тор, който ще осигури необходимите макро и микроелементи за 3 месеца. След това можете да подхранвате тревата според препоръчителен график.

Първоначалното косене трябва да се направи, когато тревата стане 7-9 см. Косенето е необходимо да бъде извършено при суха трева и не повече от ⅓ от височината на тревата. При редовно поливане тревата се коси на 5-7 дни. Редовното косене е предпоставка за формирането на плътен тревен килим.

Количка