комплексен минерален тор,тревна ролка,тор,трева

Комплексен тор DuraTec®

Комплексен тор DuraTec® Top 21 21-5-9 (+2+TE)

Със сигурност има почва, която е идеалната за даден тревен микс. Проблемът е, че никога не е там, където искаме да изградим нашата морава. Винаги липсва някой или няколко макро и микроелемента. Решението? Подхранване на почвата. 

Друг проблем е, че с косенето на тревата премахваме част от хранителните вещества. Затова е необходимо подхранване на почвата. В нашата Тревна ролка използваме NPK комплексен минерален тор. Чрез влагането му до семената на тревата, гарантираме лесното му усвояване, при това от самото начало. Използваният тор в Тревната ролка е по технологията DuraTec®. Това е иновативна технология за контролирано освобождаване на макро и микроелементите с незабавен и дългосрочен ефект. Тя също така има положителен ефект върху околната среда като намалява парниковите газове и изтичането на азота под формата на нитрати. Чрез използването на инхибитор и полимерно покритие на гранулите елементите се освобождават и съответно усвояват от тревата равномерно и за по-продължителен период, което подобрява ефективността на подхранването. Действието продължава до 3 месеца. 

Както подсказват числата съдържанието е 21% азот (9,9% нитратен азот, 11,1% амониев азот), 5% разтворим фосфат, 9% калиев оксид, 2% магнезиев оксид, 6% сяра, също така бор, желязо и цинк. 

Препоръчителната норма е 5-30 грама/м2. Заложеното количество в Тревната ролка е 30 грама/м2 и това гарантира, че тревата ще получи необходимите хранителни вещества от момента на засяване. 

Оставете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка