Тревна Ролка

Засейте трева в двора си по-лесно и бързо от всякога

Насладете се на здрав и плътен тревен килим

Какво е тревна ролка?

Засяването и поддръжката на идеален тревен килим е лесно "само на хартия". Представяме Ви продукт, който придава нов смисъл на този израз. Вижте как да създадете безупречна морава сами за 10-14 дни.

Тревната ролка е комплексно решение за създаване на перфектната морава. То представлява лесна за транспортиране хартиена ролка с размер 10х0,5 метра. В биоразградимата хартия на ролката са вложени семена на трева, тор и хидрогел.

  • Висококачествените семена са микс от сортове и са разположени равномерно, така че да покриват препоръчителната норма за засяване.
  • Комплексният тор осигурява азот, фосфор и калий, необходими за поникването на тревата.
  • Хидрогелът е друго иновативно решение. Равномерно разположения хидрогел осигурява подържането на постоянна влажност точно където е необходимо – близо до корените на тревата. Благодарение на него се намалява необходимостта от поливане и поддържа тревата винаги зелена и свежа.
Щом веднъж изпробвате нашите тревни ролки, Ви остава единствено да се чудите къде са били досега.

Засяването на трева по-лесно от всякога

Тревната ролка предлага комплексно решение. Благодарение на заместването на няколко операции при засяването на трева с единствено развиване на ролка се спестяват време и усилия. Благодарение на вграждане на семената, тора и хидрогела в хартиената ролка, не е необходимо да се използва специализирана техника за постигането на перфектно равномерно израстване на тревата. Ролките са леки и лесни за полагане, което дава възможност да бъдат положени дори от деца. Тревната ролка е добър повод едно семейство да прекара време заедно в градината. Технологията дава възможност на всеки да вземе участие в процеса, а също така да види резултата бързо в рамките на 10-14 дни. 

Развиване на тревната ролка

Безопасно за природата

Предпазване на семената на трева от мравки и други насекоми без пестициди

Тревната ролка дава възможност да се опазят семената на тревата от мравките до поникването им. Мравките са често срещан проблем и сериозен фактор при засаждането на тревата. Способни са да „приберат“ семената на огромна площ, лишавайки Ви от перфектната морава или въобще от поникнала трева. Традиционното решение е пръскането с инсектицид. При тревната ролка семената са предпазени от мравките и птиците и не се налага използването на инсектициди. Също така хартията, в която са вложени семената е биоразградима, а хидрогелът е безопасен както за хората, така и за природата.  

Идеално за наклонени терени

Не само мравките и птиците могат да развалят удоволствието от създаване на перфектна морава. Подобен резултат може да се получи и по време на традиционните пролетни или есенни дъждове. Дори най-лекият наклон на терена създава предпоставка водата да отнесе изключително леките семена на тревата. Този често срещан проблем също е разрешен с тревната ролка. Биоразградимата хартия задържа семената до поникването им и не позволява на водата да отнесе семената. 

Лесно затревяване на наклонен терен

Пестене на вода

Поливна система за напояване на тревен килим

Тревната ролка с вложения хидронаногел е предпоставка за намаляване на необходимата за поливане вода. Хидронаногелът е субстанция, която абсорбира и задържа вода. 1 грам гранули абсорбират до 300 мл вода, която постепенно се усвоява от корените на тревата. Хидронаногелът е безопасен за хората и природата. Той е активен в почвата в продължение на 5 години и подобрява почвената структура и увеличава аерацията. 

Подходящо за възстановяване на увредени участъци от съществуващи тревни площи

Тревната ролка е удобна за поправка за увредени места от Вашата съществуваща морава. Често се случва домашния любимец да увреди места от съществуващата тревна площ. Може промяна в ландшафтния дизайн, допълнителни строителни  дейности или пък интензивни спортни дейности да доведат до увреждане на тревата. Тревната ролка позволява да бъде изрязана формата на увредения участък и да се приложи (необходимо е да се отстранят растения, корени и странични предмети, и да се заравни)
Увредена тревна настилка в двора

Идеални условия

Поливна система за напояване на тревен килим

Благодарение на машинното влагане на висококачествени семена, тор и хидронаногел се постига равномерно израстване на тревата, което е предпоставка за перфектния тревен килим. В тревната ролка е вложен DuraTec NPK комплексен тор с уникална комбинация от две технологии за доставка на азот за ефективно и екологично снабдяване с хранителни вещества. Тревната ролка създава условия за бързо покълване тревата и можете да се радвате на първите стръкове още от 10-ия ден след полагането. 

Shopping Cart