Тревна Ролка

Само до 31 октомври 2023

  • При поръчка на 6 и повече тревни ролки – цена (39,90) 29,90 лв./ролка и безплатна доставка.
  • При поръчка на 12 и повече ролки – цена (39,90) 29,90 лв./ролка, безплатна доставка и подарък пластмасови ограничители (4 броя 45 мм височина) и анкери за тях ( 10 броя).

Използвайте промоционален код ESEN23, след като добавите нужния брой артикули в количката или се обадете на телефон 0898 455909.

Какво е тревна ролка?

Засяването и поддръжката на идеален тревен килим е лесно "само на хартия". Представяме Ви продукт, който придава нов смисъл на този израз. Вижте как да създадете безупречна морава сами за 10-14 дни.

Тревната ролка е комплексно решение за създаване на перфектна зелена морава. То представлява лесно за транспортиране хартиено руло с размер 10х0,5 метра. В биоразградимата хартия на ролката са вложени качествени семена на трева, тор и хидрогел.

  • Висококачествените семена са тревен микс от сортове и са разположени равномерно, така че да покриват препоръчителната норма за засяване.
  • Комплексният тор осигурява азот, фосфор и калий, необходими за поникването на тревата.
  • Хидрогелът е друго иновативно решение. Равномерно разположеният хидрогел осигурява поддържането на постоянна влажност точно където е необходимо – близо до корените на тревата. Благодарение на него се намалява необходимостта от поливане и поддържа тревата винаги зелена и свежа.
Щом веднъж изпробвате нашите тревни ролки, Ви остава единствено да се чудите къде са били досега.

Засяването на трева по-лесно от всякога

Тревната ролка предлага комплексно решение за затревяване на дворове и градини. Благодарение на заместването на няколко операции при засяването на трева с единствено развиване на ролка, се спестяват време и усилия. Тревните семената, торът и хидрогелът са машинно вложени в хартиеното руло, което елиминира нуждата да се използва специализирана техника за постигането на перфектно равномерно израстване на тревата. Ролките са леки и лесни за полагане, което дава възможност да бъдат положени дори от деца. Тревната ролка е добър повод едно семейство да прекара време заедно в градината. Технологията дава възможност на всеки да вземе участие в процеса, а също така да види резултата бързо, в рамките на 10-14 дни. 

Развиване на тревната ролка

Безопасно за природата

Предпазване на семената на трева от мравки и други насекоми без пестициди

Тревната ролка дава възможност да се опазят семената на тревата от мравките до поникването им. Мравките са често срещан проблем и сериозен фактор при засаждането на тревата. Способни са да „приберат“ семената на огромна площ, лишавайки Ви от перфектната морава или въобще от поникнала трева. Традиционното решение е пръскането с инсектицид. При тревната ролка семената са предпазени от мравките и птиците и не се налага използването на инсектициди. Също така хартията, в която са вложени семената е биоразградима, а хидрогелът е безопасен както за хората, така и за природата.  

Идеално за затревяване на наклонени терени

Затревяване на наклонен терен е особено сериозно предизвикателство пред хоби градинарите. Не само мравките и птиците могат да развалят удоволствието от създаване на перфектна морава. Подобен резултат може да се получи и по време на традиционните пролетни или есенни дъждове. Дори най-лекият наклон на терена създава предпоставка водата да отнесе изключително леките семена на тревата. Този често срещан проблем също е разрешен с тревната ролка. Биоразградимата хартия не позволява на водата да отнесе семената, а ги задържа на мястото им до тяхното поникване.

Лесно затревяване на наклонен терен

Пестене на вода при поливане на трева

Поливна система за напояване на тревен килим

Тревната ролка с вложения хидронаногел е предпоставка за намаляване на необходимата за поливане вода. Хидронаногелът е субстанция, която абсорбира и задържа вода. 1 грам гранули абсорбират до 300 мл вода, която постепенно се усвоява от корените на тревата. Хидронаногелът е безопасен за хората и природата. Той е активен в почвата в продължение на 5 години и подобрява почвената структура и увеличава аерацията, за да могат корените на тревата да дишат. 

Подходящо за възстановяване на увредени участъци от съществуващи тревни площи

Тревната ролка е удобна за поправка за увредени места от Вашата съществуваща морава. Често се случва домашният любимец да увреди места от съществуващата тревна площ. Може промяна в ландшафтния дизайн, допълнителни строителни дейности или пък интензивни спортни дейности да доведат до увреждане на тревата. Тревната ролка позволява да бъде изрязана формата на увредения участък и да се приложи (необходимо е да се отстранят растения, корени и странични предмети, и да се заравни).

Увредена тревна настилка в двора

Идеални условия. Без да мислите за първоначално торене на райграса

Поливна система за напояване на тревен килим

Благодарение на машинното влагане на висококачествени семена, тор и хидронаногел се постига равномерно израстване на тревата, което е предпоставка за перфектния тревен килим. В тревната ролка е вложен Floranid Twin Eagle Master 19-5-10 (+2)  NPK – комплексен тор с уникална комбинация от две технологии за доставка на азот за ефективно и екологично снабдяване с хранителни вещества. Тревната ролка създава условия за бързо покълване тревата и можете да се радвате на първите стръкове още от 10-ия ден след полагането

Уверете се колко е лесно и бързо е озеленяването на двора

Вижте какво разказват и показват нашите клиенти

„Голямо удоволствие беше да използвам Тревните ролки. Исках за месец Май да имам вече готова зелена трева на новата ни къща и затова още в края на септември започнах да слагам от тревните ролки. Оказа се, че не трябва да бързам въобще – още на първия месец имам зелена трева с наситен зелен цвят. А дори къщата още не е готова. Другото, което ми хареса е, че мога да слагам тревни ролки по различно време. Днес слагам 2, утре слагам 2 ролки. Колкото свободно време ми остане, толкова слагам. И няма начин да объркам нещо или да оставя празно място.“

Ростислав Д.

Благодарим на всички наши клиенти, които ни изпращат снимки на своите проекти – дворове, градини, тераси, които за засадили с нашите семена в хартия. Можете да видите още снимки в раздел Галерия

Ако не сте намерили необходимата информация за нашите продукти на сайта или етикетите, сме на разположение и с удоволствие ще ви съдействаме. 

Отлична алтернатива на тревен чим

Нашата тревна ролка е модерна алтернатива на тревния чим. Всеки начин на затревяване има предимства и недостатъци. Обикновено хората и фирмите, които предлагат услугата затревяване с тревен чим имат не много голям прозорец от време, за да извършат услугата. Ограничение заради времето, заради доставката на тревния чим. Затова е нормално да не могат да поемат всички поръчки. Особено тези за 20-30-50-100 кв. метра. 

С нашата Тревна ролка можете да се справите сами със затревяването, когато имате време и желание. Тревният чим за 100 кв. метра тежи от 1500 до 2500 кг., в зависимост от вида. Това са разходи за доставка. Това е труд по пренасяне. Нашата Тревна ролка тежи 0,6 кг. За 100 квадратни метра теглото ще е 12 кг – 20 ролки. Освен това доставката на 6 и повече ролки е безплатна. Друг момент е времето за полагане. Тревният чим трябва да се постави в рамките на 48 часа след като е изваден. Отчитайки времето за транспорт до Вашата градина, в общия случай остават 24 часа, за да бъде положен на терена. С нашата тревна ролка няма ограничения. Можете да положите ролките когато имате време и желание, дори и на части.

Тревната смеска е подходяща както за сянка, така и за слънце. При тестовете показа добър резултат дори и при есенно греене в рамките на 2 до 3 часа на ден. В същото време комбинацията с хидрогел прави тревната смеска издръжлива на слънце и засушаване. Хидрогелът е специално разработен и има удължено действие до 5 години, след което се разгражда в почвата.

Резултат от засаждане на трева с Тревна ролка на сянка и на слънце

Засейте райграса в двора си по-лесно и бързо от всякога

Насладете се на здрав и плътен тревен килим

Количка